Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Risotto z dorszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Risotto z dorszem

Risotto z dorszem

Składniki:

Risotto z dorszem

 

  • 60 dag filetów z dorsza
  • 25 dag ryżu do risotto
  • 1 cebula, posiekana
  • 3 ząbki czosnku
  • 5 jajek, ugotowanych na twardo
  • ½ łyżeczki startego imbiru
  • 2/3 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżka kolendry mielonej
  • Oliwa z oliwek
  • 450 ml wody
  • Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Risotto z dorszem

Dorsza nacieramy solą i pieprzem, smażymy na oliwie, gdy będzie gotowy rozdrabniamy go. Smażymy cebulę, aż będzie miękka, dodajemy czosnek, imbir, kolendrę i kurkumę i smażymy około 2-3 minut. Dodajemy ryż, zalewamy go wodą, gotujemy, aż ryż będzie miękki i wchłonie wodę. Dodajemy do ryżu dorsza, posiekane jajka, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.