luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Przepisy z frytkownicą ActiFry

Risotto z indykiem z frytownicy ActiFry

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Risotto z frytownicy ActiFry

Risotto z indykiem z frytownicy ActiFry Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Risotto z indykiem z frytownicy ActiFry

 

  • 700 g mięsa z udźca indyka
  • pół papryki żółtej
  • pół papryki czerwonej
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • szczypta bazylii
  • szczypta majeranku
  • szczypta kolendry
  • szczypta ziela angielskiego
  • pół łyżeczki słodkiej papryki
  • szczypta chili
  • 1 łyzka sosu sojowo grzybowego Tao Tao
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 woreczki ryżu parabolicznego
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyzka oliwy

 

Sposób przygotowania:

Risotto z indykiem z frytownicy ActiFry
Mięso umyć oczyścić ze skórki, osuszyć i pokroić w kostkę o boku ok 1,5 cm. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórko. Wszystkie składniki włożyć do naczynia frytownicy ActiFry,dodać oliwę oraz sos sojowy Tao Tao, posypać przyprawami i uruchomić na 30 minut. Ryż ugotować osobno, osączyć i wystudzić. Koncentrat rozprowadzić z wodą lub bulionem.Pod koniec ok 10 min przed zakończeniem procesu pieczenia dodać ryż i polać rozrobionym koncentratem. Lekko przemieszać i zamknąć by potrawa równomiernie się podgrzała. Podawać z pomidorami lub sałatką z rukoli.
Risotto z indykiem z frytownicy ActiFry
Risotto na bardzo malej ilości tłuszczu pieczone w ActiFry
Risotto z indykiem z frytownicy ActiFry
Mięso na risotto pieczemy krótko i w bardzo małej ilości tłuszczu.