mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Rogaliki z tuńczykiem z ciasta francus.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Rogaliki z tuńczykiem są przebojem na spotkaniach naszej rodziny

Rogaliki z tuńczykiem z ciasta francus.

Składniki:

Rogaliki z tuńczykiem z ciasta francus.

 

  • 25dag mrożonego ciasta francuskiego
  • 1/4 szkl śmietany 22%
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka płynnego miodu
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka mleka
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Rogaliki z tuńczykiem z ciasta francus.
Piekarnik rozgrzać do 220stopni. Ciasto lekko rozmrozić, rozwinąć, lekko rozwałkować, pokroić na 8 wąskich, długich trójkątów. W miseczce wymieszać śmietanę, musztardę, miód, koperek, przyprawić solą i pieprzem. Tuńczyka osączyć z sosu i rozdrobnić widelcem. Ciasto posmarować kremem, rozłożyć porcje tuńczyka, zwinąć w rogaliki i końce dokładnie zlepić. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć rogaliki. Żółtko roztrzepać z mlekiem, posmarować wierzch rogalików. Piec 20 minut. Podawać na gorąco lub zimno.