Sposób przygotowania:
Rolada a'la kinder buenoETAP 1:
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, a po jego rozpuszczeniu żółtka.
ETAP 2:
Do masy dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy łopatką do połączenia składników.
ETAP 3:
Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej formy o wymiarach 25x30 cm. Równomiernie rozprowadzamy i pieczemy 10 minut w 170 stopniach.
Upieczone ciasto wykładamy na wilgotną ściereczkę, delikatnie odrywamy papier do pieczenia i przykrywamy drugą wilgotną ściereczką. Odstawiamy do wystygnięcia.
Krem
Orzechy umieszczamy w misce, masło rozpuszczamy w rondlu, a następnie zalewamy nim orzechy. Ucieramy do czasu, aż masa będzie zimna.
ETAP 5:
Cały czas ucierając stopniowo dodajemy śmietankę i mleko w proszku. Na koniec wlewamy miód i jeszcze chwilę ucieramy.
ETAP 6:
Tak przygotowanym kremem smarujemy wystudzony biszkopt i delikatnie zwijamy w roladę.
ETAP 7:
Czekoladę mleczną rozpuszczamy razem ze śmietanką. Polewą smarujemy roladę, na środek wykładamy posiekane orzechy.
Gorzką czekoladę rozpuszczamy i robimy nią wzorek na wierzchu.
Ciasto schładzamy w lodówce przez minimum godzinę.
SylaUla
Jagodowa