Sposób przygotowania:
Rolada drobiowa nadziewana porą z kaszą
Kaszę jaglaną zalewam 1 szklanką zimnej wody, dodaje sól, 1 łyżkę oliwy zagotowuje. Jak kasza wchłonie wodę ściągam z ognia i chowam pod koc na1 godzinę. Kasza dojdzie. Pierś z kurczaka myję, nacinam, i rozbijam. Solę, pieprzę. Por myję, kroje na drobno i przesmażam na patelni na oliwie. Pod koniec dodaje masełko. Por jak ostygnie układam na każdej piersi. Zwijam je, obtaczam w jajku i bułce. Smażę na oliwie na patelni około 15 minut. Cebulkę drobno kroję i podsmażam na patelni od rolad. Zaciągam ją mąką. Do ½ szklanki wody dodaje mąkę, rozrabiam i wlewam na patelnie, doprawiam solą, pieprzem. Marchewkę obieram, myję, gotuje w wodzie około 30 minut. Na talerz układam kasze jaglaną polewam ja sosem. układam roladę, marchewkę plasterki. Ogórkiem zielonym dekoruje talerz. Z pomidora robię różę.