Sposób przygotowania:
Rolada nadziewana śmietaną i borówkami
.Białka oddzielić od żółtek,ubić na sztywno z cukrem a następnie dodać żółtka i ubić razem na puszystą masę.Mąkę,kakao i proszek do pieczenia przesiać,dodać partiami do jajek i delikatnie wymieszać.Ciasto przełożyć na wyłożoną pergaminem blaszkę 40x40.Piec 10-15 min.Upieczoną roladę zawinąć w wilgotną ściereczkę,pozostawić do wystygnięcia. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem.Wystudzoną roladę rozwinąć i wyłoży na nią 3/4 ubitej śmietany.Na śmietanę wysypać borówki,roladę zrolować. Wierzch i boki rolady posmarować resztą śmietany ewentualnie roladę można posypać gorzkim kakao.Roladę schłodzić ok. 30 min. przed podaniem
msewka