Sposób przygotowania:
Rolada serowo - jabłkowa
Mleko podgrzać - musi być letnie. Wkruszyć do mleka drożdże, przykryć ściereczką i odstawić na chwilę. Ja ciasta drożdżowe wyrabiam przy pomocy automatu do chleba. Najpierw wlewam rozczyn drożdży, kolejno wsypuję mąkę, sól, cukier, wbijam jajko, dodaję masło i ustawiam program do wyrabiania ciasta. Ręcznie należy połączyć wszystkie składniki i odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce na jakąś godzinę. Kiedy ciasto będzie wyrośnięte przekładam je na matę i rozwałkowuję. Najpierw kładę masę serową - biały ser mieszam z jogurtem i cukrem waniliowym. Następnie wykładam marmoladę i na koniec posypuję kandyzowanymi brzoskwiniami. Zwijam w roladę lub wianek. Przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przykrywam ściereczką i odstawiam jeszcze na 30 minut. Piekarnik nagrzewam do 180 st. Przed wstawieniem ciasta do piekarnika smaruję je mlekiem i posypuję cukrem. Piekę 25 minut.