goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Rolada z indyka nadziewana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tak przygotowana rolada będzie jeszcze smaczniejsza jeśli przygotujemy do niej sos. W wersji bez kaparów jest równie smaczna

Rolada z indyka nadziewana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada z indyka nadziewana

 

  • filet z indyka 1 kg

 

  • marynata:
  • sos sojowy 3 łyżki
  • oliwa 2 łyżki
  • czosnek 2 ząbki
  • cebula 1/2 sztuka

 

Sposób przygotowania:

Rolada z indyka nadziewana
Filet z indyka lekko rozbijamy i nacieramy przygotowaną wcześniej marynatą. Odstawiamy na około 2 godziny. Składniki farszu miksujemy. Na koniec dodajemy całe pomidory suszone, ser żółty pokrojony w kostkę i kapary. Mieszamy. Tak przygotowany farsz wykładamy na filet i rolujemy w folii aluminiowej. Roladę pieczemy w 180 stopniach przez około 1 godzinę. Mięso porcjujemy i podajemy z ziemniaczkami i surówką.
Rolada z indyka nadziewana
Lekko rozbitego fileta z indyka nacieramy marynatą
Rolada z indyka nadziewana
Składniki farszu miksujemy, ja je zblenderowałam
Rolada z indyka nadziewana
Tak przygotowany farsz wykładamy na mięso i rolujemy
Rolada z indyka nadziewana
Roladę pieczemy w 180 stopniach przez około 1 godzinę