Sposób przygotowania:
Rolada z mięsa wieprzowego ze szpinakiem
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozkroić nożem tak aby powstał duży płat. Następnie rozbić tłuczkiem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć w chłodne miejsce na 1/2 godz. Marchewkę obrać. Kiełbasę, paprykę i marchew pokroić w kostkę. Szpinak rozmrozić, odcisnąć z wody, dodać jajko, przyprawić maggi, solą i pieprzem, wymieszać. Na płacie mięsa rozsmarować szpinak, rozłożyć marchew, kiełbasę i paprykę. Mięso zwinąć w roladę, obwiązać sznurkiem i zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Obsmażoną roladę włożyć do rękawa, skropić wodą i piec około 1 godz w temp 160 stopni. Po godzinie rozciąć rękaw i piec na rumiano.