luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Roladka drobiowa z grzybami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne na piknik lub na inne przyjęcie

Roladka drobiowa z grzybami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladka drobiowa z grzybami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Roladka drobiowa z grzybami
Piersi z kurczaka oczyścić i ostrym nożem do filetowania przeciąć na cienki płat. Grzyby ugotować. Odcedzić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać cebulkę i grzyby, doprawić solą, pieprzem i estragonem, smażyć mieszając aż odparują. przestudzić , dodać bułkę tartą i jajko wymieszać. Podzielić nadzienie na pół nałożyć na płaty mięsne i delikatnie zwinąć obwiązując sznureczkiem , jednak mocno nie dociskać. Opanierować lekko w przyprawie do drobiu i zawinąć w folię aluminiową. Piec ok 45-50 min w temp 200 st. Pod koniec rozerwać folię i posmarować roladki miodem by się ładnie przyrumieniły. Po wystudzeniu zdjąć sznureczki i kroić w plastry.
Roladka drobiowa z grzybami
Etap 1