evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Roladka z Indyka wg Evity

  • 12
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Pyszności mówię wam! Z jednej roladki wychodzi siedem plastrów takich jak widać na zdjęciu.

Roladka z Indyka wg Evity Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladka z Indyka wg Evity

 

  • 4 sznycle z indyka (400g)
  • 1 mała cukinia
  • 1 średnia czerwona papryka
  • 5 pasków ser żółty (u mnie gouda)
  • 3 szczypty przyprawa do kurczaka (np.złocista)
  • olej do smażenia
  • bułka tarta (4 łyżki)
  • sól,pieprz (wg.uznania)

Sposób przygotowania:

Roladka z Indyka wg Evity
Umyte warzywa ścieramy na tarce do jarzyn o dużych oczkach. Na patelni podsmażamy warzywa z dwiema łyzkami oleju-mieszając,dopóki nam woda odparuje.Odstawiamy do wystygnięcia. Mięso rozbijamy na cieniutkie płaty. Na tackę lub na blat rozkładamy folię spożywczą.Na niej rozbite płaty mięsa tak żeby lekko nachodziły na siebie.Solimy,pieprzymy i posypujemy przyprawą do kurczaka. Na całość wykładamy przestudzony farsz , paski sera i zawijamy. Całą roladkę mocno owijamy w folię spożywczą,koncówki wiążemy nicią i wkładamy do gotującej się wody i gotujemy 30 minut na wolnym ogniu... Po tym czasie wyciągamy,rozwijamy.Panierujemy w bułce tartej i smażymy z kazdej strony przez chwilkę.Następnie kroimy na plastry i podajemy...
Roladka z Indyka wg Evity
Na patelni podsmażamy ważywa z dwiema łyzkami oleju-mieszając
Roladka z Indyka wg Evity
Na patelni podsmażamy ważywa z dwiema łyzkami oleju-mieszając
Roladka z Indyka wg Evity
Mięso rozbijamy na cieniutkie płaty......
Roladka z Indyka wg Evity
Na tackę lub na blat rozkładamy folię spożywczą.Na niej rozbite płaty mięsa tak żeby lekko nachodziły na siebie.Solimy