Sposób przygotowania:
Roladka z Indyka wg Evity
Umyte warzywa ścieramy na tarce do jarzyn o dużych oczkach. Na patelni podsmażamy warzywa z dwiema łyzkami oleju-mieszając,dopóki nam woda odparuje.Odstawiamy do wystygnięcia. Mięso rozbijamy na cieniutkie płaty. Na tackę lub na blat rozkładamy folię spożywczą.Na niej rozbite płaty mięsa tak żeby lekko nachodziły na siebie.Solimy,pieprzymy i posypujemy przyprawą do kurczaka. Na całość wykładamy przestudzony farsz , paski sera i zawijamy. Całą roladkę mocno owijamy w folię spożywczą,koncówki wiążemy nicią i wkładamy do gotującej się wody i gotujemy 30 minut na wolnym ogniu... Po tym czasie wyciągamy,rozwijamy.Panierujemy w bułce tartej i smażymy z kazdej strony przez chwilkę.Następnie kroimy na plastry i podajemy...
evita0007
Babciagramolka
Jakie błędy ? :) Prosisz masz
evita0007
Dziękuję Buniu za szybką interwencję :-)
dża
kasiunia.1981
elzbieta8960
evita0007
Oj tak sprawna :) Juz mam kolejne pomysly hihi ;)
msewka
darmiona
zbysiowa
Pyszotka do kolejki;))
evita0007
gusia1000