Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Roladki 5

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki z nadzieniem porowym

Roladki 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki 5

 

Sposób przygotowania:

Roladki 5
Farsz:

Pory obrać z wierzchnich liści, umyć pokroić w krążki. Podsmażyć je na maśle ok.10 minut, następnie doprawić do smaku solą pieprzem Vegetą i tymiankiem. Pod koniec dodać śmietanę , starty żółty ser wymieszać i odstawić do ostygnięcia.



Mięso:

Piersi kurczaka umyć , rozpić tłuczkiem przez worek. Następnie oprószamy solą, pieprzem, Vegetą i nacieramy rozgniecionym czosnkiem.



Przygotowanie:

Farsz nakładamy na płaty mięsa , zwijamy i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.



Podajemy z ziemniakami bądź ryżem i surówką.
Roladki 5
Według przepisu przygotować farsz porowy
Roladki 5
Na płaty mięsa nakładac farsz porowo serowy
Roladki 5
Zwinąć ja w roladki i spiąć wykałaczkami
Roladki 5
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na małym ogniu