Sposób przygotowania:
Roladki 5
Farsz:
Pory obrać z wierzchnich liści, umyć pokroić w krążki. Podsmażyć je na maśle ok.10 minut, następnie doprawić do smaku solą pieprzem Vegetą i tymiankiem. Pod koniec dodać śmietanę , starty żółty ser wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
Mięso:
Piersi kurczaka umyć , rozpić tłuczkiem przez worek. Następnie oprószamy solą, pieprzem, Vegetą i nacieramy rozgniecionym czosnkiem.
Przygotowanie:
Farsz nakładamy na płaty mięsa , zwijamy i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Podajemy z ziemniakami bądź ryżem i surówką.
Pory obrać z wierzchnich liści, umyć pokroić w krążki. Podsmażyć je na maśle ok.10 minut, następnie doprawić do smaku solą pieprzem Vegetą i tymiankiem. Pod koniec dodać śmietanę , starty żółty ser wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
Mięso:
Piersi kurczaka umyć , rozpić tłuczkiem przez worek. Następnie oprószamy solą, pieprzem, Vegetą i nacieramy rozgniecionym czosnkiem.
Przygotowanie:
Farsz nakładamy na płaty mięsa , zwijamy i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Podajemy z ziemniakami bądź ryżem i surówką.