motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Roladki drobiowe 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Roladki można podawać na ciepło do obiadu a także na zimno

Roladki drobiowe 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe 2

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe 2
Umytego i osuszonego fileta rozbijamy. Posypujemy przyprawami z dwóch stron. Na przygotowanego fileta dajemy pokrojoną w słupki paprykę i pocięty ser. Zawijamy roladkę. Obtaczamy w mące w roztrzepanym jajku a na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy roladki z każdej strony na wolny ogniu, aby nie były w środku surowe.
Roladki drobiowe 2
Umytego i osuszonego fileta rozbijamy i oprószamy przyprawami z obu stron
Roladki drobiowe 2
Na przygotowanego fileta dajemy pokrojoną papryczkę i ser
Roladki drobiowe 2
Zwijamy w roladkę i oprószamy mąką, dajemy do roztrzepanego jajka i obtaczamy w bułce tartej
Roladki drobiowe 2
Przygotowane roladki smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony