Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe nadziewane farszem
Piersi obmyć przekroić na połowę.
Każdy kawałek rozbijamy jak na kotlety, doprawiamy solą i pieprzem.
Na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu widelcem rozgniatać mięso by się rozdzieliło w małe kawałki dodać drobno pokrojone pieczarki (drobna kostka),cebulę, pora i paprykę.
Dusić chwilkę, pod koniec dodać śmietanę zetrzeć trochę sera na dużych oczkach i wbić jajko, wymieszać. Doprawić
Nakładać farsz na mięso.
Skleić w rękach obtoczyć w mące potem w jajku i bułce i znowu w jajku i bułce tartej.
Smażyć na oleju na zloty kolor na bardzo wolnym ogniu, lub dopiekać w piekarniku (nieraz mogą się nie dosmażyć w środku)
SMACZNEGO
Każdy kawałek rozbijamy jak na kotlety, doprawiamy solą i pieprzem.
Na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu widelcem rozgniatać mięso by się rozdzieliło w małe kawałki dodać drobno pokrojone pieczarki (drobna kostka),cebulę, pora i paprykę.
Dusić chwilkę, pod koniec dodać śmietanę zetrzeć trochę sera na dużych oczkach i wbić jajko, wymieszać. Doprawić
Nakładać farsz na mięso.
Skleić w rękach obtoczyć w mące potem w jajku i bułce i znowu w jajku i bułce tartej.
Smażyć na oleju na zloty kolor na bardzo wolnym ogniu, lub dopiekać w piekarniku (nieraz mogą się nie dosmażyć w środku)
SMACZNEGO