Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z camembertem
Piersi umyć, pociąć na cienkie plastry, umieścić w miseczce, zalać sosem wykonanym z sosu sojowego i zmiażdżonego czosnku. Wymieszać, popieprzyć i przykryć folią. Odstawić na godzinkę do lodówki.W tym czasie roztrzepać jajka ze szczyptą soli i pieprzu. Ser pociąć w słupki.Mięso wyjąć z lodówki, na każdy plaster położyć płaską łyżeczkę masła, a na to słupek sera. Dokładnie zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami, aby ser nie wypłynął w czasie smażenia.Panierować w jajku i bułce tartej. Można powtórzyć tę czynność. Smażyć na głębszym rozgrzanym oleju na niewielkim ogniu. Gotowe roladki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
jaNina
mycha
Natala1210
robertjankopp
Mikrula
kwiatula