Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z łososiem i szpinakiem
Szpinak oczyścić,umyć, mokry włożyć do garnka z wrzącą osoloną wodą. Gdy zmięknie odcedzić i grubo posiekać. Mięso umyć, każdy filet przekroić wzdłuż na pół. Rozbić, przyprawić solą i pieprzem. Cebulę obrać, umyć pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Wymieszać ze szpinakiem, sokiem z cytryny i gałką muszkatołową. Na każdym plastrze mięsa ułożyć 1 plaster łososia i szpinak, zwinąć, związać nicią, posypać mąką. Piekarnik rozgrzać do 160stopni. Ziemniaki obrać,umyć, gotować 25minut w osolonej wodzie. W naczyniu żaroodpornym rozpuścić masło, obsmażyć roladki. Wlać 250ml wody i 150ml rosołu, przykryć, dusić w piekarniku przez 20minut. Roladki wyjąć, sos zmiksować, dodać pastę krabową, śmietanę, zagotować, przyprawić solą i pieprzem. Do sosu włożyć rozmrożone krewetki, chwilę gotować. Ziemniaki odcedzić, posypać koperkiem. Na półmisku ułożyć roladki, ziemniaki, polać sosem.