Sposób przygotowania:
Roladki indycze z pieczarkami
Filet podzielić na 6 części,oprószyć solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać masło,zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone pieczarki,dusić,aż odparuje powstały płyn.Uduszone grzyby zmiksować lub posiekać,a następnie wymieszać z posiekaną natką pietruszki i doprawić solą i pieprzem.Farsz rozsmarować na plastrach mięsa i zwinąć roladki spiąć wykałaczkami.Roladki obsmażyć na patelni,potem przełożyć do brytfanki wlać sok jabłkowy i wino i dusić ok.20min,na 5min.przed końcem duszenia dodać śmietankę.
Na patelni rozgrzać masło,zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone pieczarki,dusić,aż odparuje powstały płyn.Uduszone grzyby zmiksować lub posiekać,a następnie wymieszać z posiekaną natką pietruszki i doprawić solą i pieprzem.Farsz rozsmarować na plastrach mięsa i zwinąć roladki spiąć wykałaczkami.Roladki obsmażyć na patelni,potem przełożyć do brytfanki wlać sok jabłkowy i wino i dusić ok.20min,na 5min.przed końcem duszenia dodać śmietankę.
msewka
ulcia21
kinga
Natala1210
Kingo myślę,że nie ma problemu i spokojnie można użyć piersi z kurczaka!
iwi69