Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Roladki indycze z pieczarkami

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

U mnie podaję te roladki z ryżem i surówką z kiszonej kapusty.

Roladki indycze z pieczarkami

Składniki:

Roladki indycze z pieczarkami

 

  • 60dag.piersi z indyka,
  • 1/4szkl.soku z jabłek,
  • 1/4szkl.białego wina,
  • 3łyżki śmietanki,
  • 1 łyżka oliwy,
  • 6 długich,cienkich plastrów boczku
  • sól,biały pieprz
  • Nadzienie;
  • 30dag.pieczarek,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka masła,
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Roladki indycze z pieczarkami
Filet podzielić na 6 części,oprószyć solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać masło,zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojone pieczarki,dusić,aż odparuje powstały płyn.Uduszone grzyby zmiksować lub posiekać,a następnie wymieszać z posiekaną natką pietruszki i doprawić solą i pieprzem.Farsz rozsmarować na plastrach mięsa i zwinąć roladki spiąć wykałaczkami.Roladki obsmażyć na patelni,potem przełożyć do brytfanki wlać sok jabłkowy i wino i dusić ok.20min,na 5min.przed końcem duszenia dodać śmietankę.