Sposób przygotowania:
Roladki nadziewane śliwkami
Suszone śliwki moczyć w mleku ok. 1 godz. Mięso oczyścić i podzielić na grubsze płaty. Każdy z nich umieścić na desce, przykryć folią i lekko rozbić za pomocą tłuczka.
Każdy kotlet przeciąć wzdłuż do połowy (należy przy tym uważać, by nie przeciąć go do końca). Następnie osączyć śliwki i umieszczać po kilka sztuk w środku każdego płata. Mięso spinać za pomocą wykałaczek.Każdą roladkę panierować w rozkłóconych jajkach z dodatkiem pieprzu i soli, a następnie w bułce tartej. Porcje mięsa smażyć na dobrze rozgrzanej oliwie z obu stron, aż się dobrze zarumienią. Następnie ściągnąć z patelni, osączyć z nadmiaru tłuszczu,podawać z ziemniakami
Każdy kotlet przeciąć wzdłuż do połowy (należy przy tym uważać, by nie przeciąć go do końca). Następnie osączyć śliwki i umieszczać po kilka sztuk w środku każdego płata. Mięso spinać za pomocą wykałaczek.Każdą roladkę panierować w rozkłóconych jajkach z dodatkiem pieprzu i soli, a następnie w bułce tartej. Porcje mięsa smażyć na dobrze rozgrzanej oliwie z obu stron, aż się dobrze zarumienią. Następnie ściągnąć z patelni, osączyć z nadmiaru tłuszczu,podawać z ziemniakami