IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Roladki obiadowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Miękkie i soczyste roladki obiadowe. Idealne na niedzielny obiad.

Roladki obiadowe

Składniki:

Roladki obiadowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki obiadowe
Mięsko kroimy na 4 kawałki, każdy lekko rozbijamy tłuczkiem. Mięsko nacieramy przyprawami z każdej strony a następnie delikatnie smarujemy jedną stronę miodem i pozostawiamy na ok 15min. Jajka ugotowane na twardo kroimy na ćwiartki, tak samo kroimy marchewkę, parówkę, szalotkę oraz pieczarkę. Na mięsko nakładamy plasterek boczku a na niego nakładamy z jednej strony pokrojone składniki i zwijamy w roladkę. Możemy spiąć wykałaczką bądź też klamrą. Mięsko lekko podsmażamy z każdej strony, a następnie dolewamy wody i dusimy ok 20 min., aż mięsko będzie miękkie i rumiane. Gotowe roladki podajemy z ziemniaczkami i szczypiorkiem. Smacznego !!

Tagi:

jajko jajka indyk