ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Roladki schabowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zwykłe roladki podane z sosem

Roladki schabowe

Składniki:

Roladki schabowe

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe
Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Mięso rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Na każdy plaster mięsa kładziemy ser, szynkę, po dwa plasterki ogórka kiszonego, a następnie zwijamy w rulon i spinamy wykałaczką, aby się nie rozpadło. Na talerzykach przygotowujemy rozkłucone jajko i bułkę tartą. Roladki maczamy najpierw w jajku, potem w bułce tartej i smażymy na oleju z dwóch stron. Podlewamy wodą i dusimy ok 30 minut. Sos do pieczeni przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i polewamy na talerzu już gotowe roladki.