Sposób przygotowania:
Roladki schabowe w bordowych kapturkach
Schab umyć, osuszyć i rozbić cienko pod folia. Ser pokroić na 4 prostokatne kawałki. Paprykę obrać, umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż na długie, dość cienkie słupki. Dwa słupki przekroić wszerz na pól. Każdy plaster posolić i posypać pieprzem z obu stron. Jedna ze stron posypujemy papryka mielona i smarujemy pesto na całej powierzchni, używając 1-2 łyżeczki pesto. Na węższym z końców mięsa, kładziemy po 2 przekrojone słupki papryki, a w powstały środek kładziemy kawałek sera. Zwijamy dość ciasno roladki i przekładamy do naczynia żaroodpornego, układając je jedna przy drugiej. Wokół każdej roladki, kładziemy słupki żółtej papryki. Czosnek obieramy i drobno siekamy. Do szklanki wlewamy oliwę, dodajemy ocet balsamiczny, sos sojowy, przecier pomidorowy, cukier, sól, pieprz i czosnek, mieszamy. Powstałym gęstym sosem polewamy każdą roladkę. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy pod przykryciem z folii w 180-190 stopniach przez około godzinę. Na 15 minut przed zakończeniem, wyciągamy folię i dalej pieczemy bez przykrycia. Pozostawiamy przez 5 minut w wyłączonym piekarniku.
thegrooba
luna
Natala1210
evita0007
luna19
eluchap
bernika
misiek313
Lady Marmolada
emilia1969
pusieczek2@wp.pl
jaNina