Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z bekonem i serem
Schab umyc, osuszyc recznikiem papierowym i rozbic na cienkie plastry. Ser zólty pokroic na trzycentymetrowej dlugosci paleczki. Z obu stron posypac sola (ostroznie, bo boczek tez jest slony!), pieprzem i papryka. Na kazdy plaster polozyc plaster bekonu ( u mnie niemal identycznej wielkosci co rozbite schabowe), na którym rozsmarowac lyzeczke keczupu. U nasady jednego z konców, polozyc paleczke zóltego sera i ciasno zawijac mieso w roladke, przy czym przed kazdym kolejnym zawinieciem ulozyc kawalek zóltego sera. Identycznie postepujemy z kolejnymi porcjami rolowanego miesa. Jajka rozklócamy, dodajemy odrobine vegety. Do jednego pólmiska wsypujemy make, do drugiego bulke tarta. Delikatnie obtaczamy roladki w mace, potem w jajku i na koncu w bulce tartej, uwazajac, aby roladki nam sie nie rozpadly. W patelni z pokrywka rozgrzewamy tluszcz i kladziemy obtoczone w panierce roladki. Smazymy na srednim ogniu, czesto przewracajac i rumieniac z kazdej strony. Gdy juz kazda roladka bedzie podrumieniona, przykrywamy rondel przykrywka i dosmazamy na bardzo malym ogniu. Podajemy z zemniakami lub ryzem i surówka.
cherry
wedith1
Sarenka
jovi
luna
iwi69
Wlasnie takie....
Natala1210
Darth Vader
mięsko
Sałatki
Jojo
Golden
msewka