Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Roladki serem i brzoskwiniami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Delikatna pierś z kurczaka pachnąca brzoskwinią i czosnkiem.

Roladki serem i brzoskwiniami. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki serem i brzoskwiniami.

 

Sposób przygotowania:

Roladki serem i brzoskwiniami.
Piersi rozbijamy na cienkie płaty, uważając aby nie podziurawić. Brzoskwinie obieramy ze skóry i kroimy na mniejsze kawałki. Jeśli są dobrze dojrzałe to na większe, te twardsze kroimy drobniej. Dodajemy do nich czerwony pieprz, rozgnieciony czosnek i starty żółty ser. Na każdy płat mięsa nakładamy porcję nadzienia, zawijamy brzegi do środka i robimy roladki. Jajka roztrzepujemy z solą i pieprzem, maczamy kolejno roladki następnie obtaczamy w bułce i smażymy na wolnym ogniu aż się zarumienią.
Roladki serem i brzoskwiniami.
Brzoskwinie obieramy ze skóry a następnie kroimy.
Roladki serem i brzoskwiniami.
Pokrojone brzoskwinie przekładamy do miseczki i dodajemy ser.
Roladki serem i brzoskwiniami.
Doprawiamy owoce pieprzem cayenne i czosnkiem, dokładnie mieszamy.
Roladki serem i brzoskwiniami.
Na każdym płacie mięsa układamy porcję nadzienia.