Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Schab rozdziel na 8 kotletów, rozbij je delikatnie tłuczkiem, przypraw solą, pieprzem i majerankiem. Marchew, pora i ogórki pokrój w słupki.

Roladki w sosie pieczarkowym

Składniki:

Roladki w sosie pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Roladki w sosie pieczarkowym
Schab rozdziel na 8 kotletów, rozbij je delikatnie tłuczkiem, przypraw solą, pieprzem i majerankiem. Marchew, pora i ogórki pokrój w słupki. Na mięsie rozłóż warzywa, zwiń w roladki, zawiń każdą roladkę w plaster boczku i zwiąż nitką lub zepnij wykałaczką. Oprósz mąką. Mięso obsmaż na oleju, wyjmij. Po smażeniu na patelnię wrzuć cebulę i pieczarki po kilku minutach wlej śmietankę i bulion, dołóż roladki. Duś k. 15 min. Dodaj pokrojonego pomidora bez skórki. Odparuj sos, aby był gęściejszy.

Tagi:

schab