mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Roladki wieprzowe na ostro

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki wieprzowe o delikatnym smaku chrzanu , pycha .

Roladki wieprzowe na ostro Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki wieprzowe na ostro

 

  • 5 plastrów mięsa od szynki
  • chrzan z żurawiną
  • musztarda
  • sól
  • pieprz
  • kolendra
  • kiełbasa
  • ser żółty
  • cebula
  • boczek wędzony kilka plastrów
  • biała bawełniana nić
  • woda
  • kostka mięsna
  • mąka około 2-3 łyżki do zagęszczenia sosu

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe na ostro
Mięso myjemy jeśli nie mamy plastrów , kroimy je na cieniutkie dość długie plastry , osuszamy . Lekko rozbijamy smarujemy chrzanem z żurawiną i odrobiną musztardy , prószymy solą i pieprzem oraz rozgniecionymi ziarenkami kolendry , na środek kładziemy małe kawałki sera , kiełbasy , boczku i cebuli . Zwijamy w rulonik , i oplatamy białą nicią bawełnianą . Z każdym kawałkiem robimy tak samo . Gotowe roladki wkładamy do garnka i dusimy na małym ogniu , dodajemy pokrojoną cebulkę i chwilkę dusimy , zalewamy wodą i na małym ogniu gotujemy około 30 minut, aż mięsko zmięknie . Gdy będzie gotowe zagęszczamy rozrobioną mąką z wodą . Podajemy z ulubionymi
Roladki wieprzowe na ostro
Po zawinięciu podsmażamy na małym ogniu .
Roladki wieprzowe na ostro
Roladki zawijamy i oplatamy bawełnianą nicią
Roladki wieprzowe na ostro
Na wysmarowane roladki nakładamy boczus , kiełbase , cebulkę i ser
Roladki wieprzowe na ostro
Mięso lekko rozbijamy i smarujemy zurawiną z chrzanę oraz musztardą , doprawiamy