Sposób przygotowania:
Roladki wieprzowe w sosie
schab dzielimy na 3-4 częsci tak jak na kotlety. rozbijamy i z jednej strony nacieramy swieżomielonym pieprzem, czosnkiem granulowanym i jarzynką, na to ukladamy kawałek boczku, kilka piórek cebulki i troszke zszatkowanej kapusty. Zawijamy je i spinamy wykalaczkami. w garnku rozpuszczamy okolo 2 łyzki margaryny, mięso obtaczamy w mące i kladziemy na rozgrzany tłuszcz, podsmażamy ok 2-3 minuty na kazdej stronie a nastpenie zalewamy ok 3 szklankami wody, dajemy lisc laurowy 2 ziarenek ziela i kilka ziarenek pieprzu, solimy i dodajemy jarzynke, po ok 35 minutach wkrawamy reszte cebuli, a następnie śmietane mieszamy z 2 łyżkami mąki i łączymy, gotujemy jeszcze10-15 minut az sos nieco zgęstnieje. podajemy z ziemniakami i surówką