Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Roladki wieprzowe w sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pierwszy raz zreobilam dzis takie danie i na pewno nie ostatni! wyszlo rewelacyjnie! wszystkim polecam:)

Roladki wieprzowe w sosie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki wieprzowe w sosie

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki wieprzowe w sosie
schab dzielimy na 3-4 częsci tak jak na kotlety. rozbijamy i z jednej strony nacieramy swieżomielonym pieprzem, czosnkiem granulowanym i jarzynką, na to ukladamy kawałek boczku, kilka piórek cebulki i troszke zszatkowanej kapusty. Zawijamy je i spinamy wykalaczkami. w garnku rozpuszczamy okolo 2 łyzki margaryny, mięso obtaczamy w mące i kladziemy na rozgrzany tłuszcz, podsmażamy ok 2-3 minuty na kazdej stronie a nastpenie zalewamy ok 3 szklankami wody, dajemy lisc laurowy 2 ziarenek ziela i kilka ziarenek pieprzu, solimy i dodajemy jarzynke, po ok 35 minutach wkrawamy reszte cebuli, a następnie śmietane mieszamy z 2 łyżkami mąki i łączymy, gotujemy jeszcze10-15 minut az sos nieco zgęstnieje. podajemy z ziemniakami i surówką
Roladki wieprzowe w sosie
wkładamy boczek i cebulkę
Roladki wieprzowe w sosie
obtaczamy w mące i podsmazamy chwile
Roladki wieprzowe w sosie
zalewamy wodą i gotujemy do miekkosci
Roladki wieprzowe w sosie
sosem polewamy ziemniaki

Tagi:

beza schab bezy