msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Roladki wołowe.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Apetyczne roladki z wołowiną.

Roladki wołowe. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki wołowe.

 

Sposób przygotowania:

Roladki wołowe.
Sznycle opłukać i osuszyć.Rozbić uważając,aby nie porozcinać mięsa.Posolić z obu stron i z jednej oprószyć pieprzem ziołowym.
1/2 cebuli pokrojonej w piórka,2 pieczarki pokrojone i ćwiartki ogórka wykorzystać jako nadzienie.Zawinąć boki i zwinąć w drugą stronę w roladki.Obwiązać nićmi roladki.
Oprószyć mąką.Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.Pod koniec wsypać pokrojone pozostałe cebule i grubo posiekany czosnek.Gdy cebula się zeszkli, przełożyć do rondelka całą zawartość i podlać wodą.Doprawić rozmarynem i przyprawą do mięs duszonych.Wrzucić listki laurowe i ziele angielskie z pieprzem ziarnistym.Ew.posolić.Dusić do miękkości (ok.1 godzinę).W trakcie ew. uzupełniać wodę, która się wygotuje ale nie ma jej być zbyt dużo.
Ja sosu nie zagęszczałam.Rozgotowana cebula i mąka , którą były oprószone roladki odpowiednio zagęściły sos.Jeśli ktoś lubi gęściejsze może w małej ilości przestudzonego sosu rozpuścić łyżkę mąki i wlać do rondla.Chwilkę razem pogotować mieszając.
Ja podałam roladki z kaszą i sosem oraz ogórkiem kiszonym.
Roladki wołowe.
Sznycle wołowe cienko rozbić i oprószyć solą i pieprzem ziołowym.
Roladki wołowe.
Oprószone mąką roladki smażyć ze wszystkich stron .
Roladki wołowe.
Pod koniec smażenia dodać cebule i czosnek i dusić,aż się zeszklą.
Roladki wołowe.
Obsmażone roladki podlać wodą,dodać przyprawy i dusić do miękkości.

Tagi:

przyprawy