Sposób przygotowania:
Roladki z grillowanym bakłażanem
Bakłażana kroimy w cienkie plastry. Solimy je z obu stron i odstawiamy na 15 minut, a później osuszamy papierowymi ręcznikami. Następnie skrapiamy go sokiem z cytryny i oliwą, oprószamy pieprzem. Grillujemy go z obu stron na patelni grillowej. Należy pamiętać, żeby nie dawać zbyt dużo jakiegokolwiek tłuszczu, bo bakłażan mocno go chłonie. Schab rozbijamy na cienkie kotlety, solimy i pieprzymy z obu stron. Następnie z jednej strony oprószamy go słodką papryką i ziołami prowansalskimi, układamy po 1-2 plastry grillowanego bakłażana i zwijamy roladki. Roladki smażymy na rumiano na oleju na wolnym ogniu. Pod koniec smażenia dodajemy łyżkę masła, roladki wtedy nabiorą ładnego, złotego koloru. Pieczarki kroimy w półplasterki (mniejsze w plasterki). Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pieczarki i smażymy je na złoty kolor. Gdy pieczarki będą prawie gotowe dodajemy bazylię oraz sól i pieprz do smaku. Do pieczarek dodajemy śmietanę i całość jeszcze chwilkę smażymy na wolnym ogniu. Roladki podałam z młodymi ziemniakami na sosie pieczarkowym udekorowane świeżą bazylią. Życzę smacznego :)
2milutka
Cukiereczek13
Polecam :) troszkę czasu zajmuje przygotowanie obiadu, ale jest naprawdę bardzo smaczny ;)
monikaT83
robaczek