Sposób przygotowania:
Roladki z indyka
Z mięsa wyciąć cztery kawałki na roladki. Posolić je, popieprzyć i posmarować pastą paprykową. Listki estragonu oberwać z gałązek, połączyć je z wędzoną szynką, pokrojoną cebulą, startym serem oraz Creme fraiche. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną masą posmarować płaty mięsa, zwinąć je w roladki i spiąć wykałaczkami. Roladki piec na gorącym (najlepiej sklarowanym) maśle albo smalcu - po około 5 minut z każdej strony. Następnie dolać do nich bulion z drobiu i gotować dalsze 10 minut. Gotowe roladki postawić w ciepłym miejscu. Pozostały po roladkach sos lekko podgrzać, dodać do niego śmietanę i znowu zagotować, a następnie zagęścić i doprawić do smaku solą i pieprzem.