Sposób przygotowania:
Roladki z kaszą jaglanąETAP 1:
Por pokroić w pół krążki, pieczarki posiekać, boczek pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej.
ETAP 2:
Przygotowane składniki podsmażyć na łyżce rozgrzanego oleju, dodać ugotowaną kaszę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, ostudzić.
ETAP 3:
Zimną kaszę połączyć z żółtym serem.
ETAP 4:
Umyte i osuszone mięso zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem.
ETAP 5:
Na przygotowane mięso włożyć porcję nadzienia i po kawałku kiszonego ogórka.
ETAP 6:
Zwinąć w roladki, zawiązać bawełnianą nitką i zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
ETAP 7:
Z rumianego mięsa usunąć nici, włożyć do rondla, podlać gorącą wodą, dodać liście laurowe, angielskie ziele i kostkę rosołową. Dusić pod przykryciem około 35-40 minut.