Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2745]

Roladki z kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Roladki z mięsa wieprzowego nadziewane kaszą jaglaną to ciekawe i bardzo smaczne połączenie. Polecam.

Roladki z kaszą jaglaną

Składniki:

Roladki z kaszą jaglaną

 

Sposób przygotowania:

Roladki z kaszą jaglaną

ETAP 1:

Roladki z kaszą jaglaną
Wszystkie składniki wsypać na patelnię z rozgrzanym olejem.

Por pokroić w pół krążki, pieczarki posiekać, boczek pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej.

ETAP 2:

Roladki z kaszą jaglaną
Do podsmażonych warzyw z boczkiem i pieczarkami dodać kaszę.

Przygotowane składniki podsmażyć na łyżce rozgrzanego oleju, dodać ugotowaną kaszę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, ostudzić.

ETAP 3:

Roladki z kaszą jaglaną
Zimną kaszę wymieszać z tartym żółtym serem.

Zimną kaszę połączyć z żółtym serem.

ETAP 4:

Roladki z kaszą jaglaną
Mięso zbić tłuczkiem i natrzeć przyprawami.

Umyte i osuszone mięso zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem.

ETAP 5:

Roladki z kaszą jaglaną

Na przygotowane mięso włożyć porcję nadzienia i po kawałku kiszonego ogórka.

ETAP 6:

Roladki z kaszą jaglaną

Zwinąć w roladki, zawiązać bawełnianą nitką i zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.

ETAP 7:

Roladki z kaszą jaglaną

Z rumianego mięsa usunąć nici, włożyć do rondla, podlać gorącą wodą, dodać liście laurowe, angielskie ziele i kostkę rosołową. Dusić pod przykryciem około 35-40 minut.