Sposób przygotowania:
Roladki z kaszą jaglanąETAP 1:

Por pokroić w pół krążki, pieczarki posiekać, boczek pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej.
ETAP 2:

Przygotowane składniki podsmażyć na łyżce rozgrzanego oleju, dodać ugotowaną kaszę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, ostudzić.
ETAP 3:

Zimną kaszę połączyć z żółtym serem.
ETAP 4:

Umyte i osuszone mięso zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem.
ETAP 5:

Na przygotowane mięso włożyć porcję nadzienia i po kawałku kiszonego ogórka.
ETAP 6:

Zwinąć w roladki, zawiązać bawełnianą nitką i zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
ETAP 7:

Z rumianego mięsa usunąć nici, włożyć do rondla, podlać gorącą wodą, dodać liście laurowe, angielskie ziele i kostkę rosołową. Dusić pod przykryciem około 35-40 minut.