Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Roladki z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

osobiscie bardzo lubie tak podane miesko do obiadu

Roladki z koperkiem

Składniki:

Roladki z koperkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z koperkiem
kotlety rozbijamy, nacieramy jarzynką i pieprzem, na każdy z kawałków kładziemy gruby plasterek sera żółtego, posiekany koperek i po pół łyżeczki majonezu. Zawijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Rozgnieciony czosnek mieszamy z odrobiną soli i 2 szczyptami przyprawy do wieprzowiny, mieszamy i nakładamy na mięso, następnie panierujemy tradycyjnie w jajku i bułce, po czym smażymy na głębokim tłuszczu po obu stronach na rumiany kolor. Podajemy gorące, aby ser był ciągnący.