SUPERPRZEPIS

Roladki z pieczarkami i mozzarellą

  • 6
         
ocena: 5/5 głosów: 14
Roladki z pieczarkami i mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Pyszne roladki piersi indyka z duszonymi pieczarkami i serem mozzarella.

Składniki:

Roladki z pieczarkami i mozzarellą

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z pieczarkami i mozzarellą
Porcje mięsa delikatnie rozklepuję, i nacieram przyprawami (tymianek, curry, czosnek w granulkach, sól , papryka słodka )Zawijam w woreczek foliowy i wkładam do lodówki ( min. 1 h)



W międzyczasie przygotowuję pieczarki. Obieram je, myje i kroję , większe na ćwiartki, mniejsze na połówki. Wrzucam na wrzątek i obgotowuje jakieś 5 minut, odcedzam i przekładam na patelnię z rozgrzanym olejem. Dodaję pokrojoną drobniutko cebulę, podsmażam, co jakiś czas dolewam wodę i duszę około 10 minut, do całkowitego odparowania płynu . Odstawiam do wystudzenia.



Kulki mozzarelli kroję na połówki. Na filety nakładam po łyżce pieczarek i połówki sera. Zwijam roladki, spinam i obsmażam na oleju z każdej strony. Następnie podlewam gorącą wodą, dodaję resztę pieczarek , liście laurowe, ziele ang. i posypuję czerwoną papryką . Duszę pod przykryciem około 30 minut ( trzeba sprawdzić czy mięso jest miękkie)



Po tym czasie wyciągam roladki i zagęszczam sos, skrobię mieszam ze śmietaną i wlewam do sosu. Można na koniec przyprawić do smaku jeśli jest taka potrzeba.



Roladki podaję polane sosem, z ziemniakami i dowolną surówką.
Roladki z pieczarkami i mozzarellą
Porcje mięsa delikatnie rozklepuję, i nacieram przyprawami (tymianek, curry, czosnek w granulkach, sól , papryka słodka )Zawijam w woreczek foliowy i wkładam do lodówki ( min. 1 h)
Roladki z pieczarkami i mozzarellą
W międzyczasie przygotowuję pieczarki. Obieram je, myje i kroję , większe na ćwiartki, mniejsze na połówki. Wrzucam na wrzątek i obgotowuje jakieś 5 minut, odcedzam i przekładam na patelnię z rozgrzanym olejem
Roladki z pieczarkami i mozzarellą
Na filety nakładam po łyżce pieczarek i połówki sera. Zwijam roladki, spinam i obsmażam na oleju z każdej strony. Następnie podlewam gorącą wodą, dodaję resztę pieczarek ,
Roladki z pieczarkami i mozzarellą
Po tym czasie wyciągam roladki i zagęszczam sos, skrobię mieszam ze śmietaną i wlewam do sosu. Można na koniec przyprawić do smaku jeśli jest taka potrzeba.

Tagi:

sery ser indyk