Sposób przygotowania:
Roladki z pieczarkami i parówką
Pierś z kurczaka rozklepać na duży płat . Posmarować musztardą . Cebulę drobno usiekać i usmażyć na złoto na oliwie (1 łyżka ) . Pieczarki bardzo drobno usiekane dodać do cebuli i podsmażyć na rumiano . Do podsmażonej cebuli z pieczarkami dodać bułkę tartą , jajko , koperek . Wymieszać . Doprawić pieprzem , jarzynką . Na płat mięsa nałożyć farsz . Na nim położyć parówkę . Zrolować . Związać nicią . posypać mieloną papryką i Vegeta . Obtoczyć w mące . Podsmażyć na umiano ze wszystkich stron na oliwie z masłem .Przełożyć do garnka . Podlać wodą i dusić ok. 40 minut . Roladę wyjąć . Zdjąć nitkę . Przekroić na pół . Sos doprawić ( można dodać łyżeczkę masła , łyżeczkę mąki , łyżkę śmietany, trochę usiekanego koperku lub przecieru pomidorowego wedle uznania ) .
msewka