Sposób przygotowania:
Roladki z piersi z kurczaka
Na początku muszę dodać, że zamiast filetów z kurczaka rownie dobrze można by użyć schabu, jednak wówczas czas pieczenia byłby znacznie dłuższy a mieso nie byloby tak delikatne. Nasze gotowanie zaczynamy od przygotowania mięsa. oczywiście nalezy je umyć, wiciać kostki i tłuszcz. nastepnie musimy jedna pierś przeciąć na pół wzdluż. tak aby powstały dwa płaty miesa. jeśli ktoś woli mniejsze kotleciki oczywiście może pierś podzielić na 3 czy 4 plastry. najwazniejsze jest to aby miały one ok 2.5cm grubości ponieważ kolejna czynnością jesy rozbicie miesa tłuczkiem. Ja uzywam do tego celu foli spozywczej w która zawijam mieso i nastepnie delikatnie rozbijam mieso. Tak przygotowane filety doprawiamy do smaku.Żółty ser oraz ogórka kiszonego kroimy w słupki. Bierzemy jeden kawałek piersi z kurczaka smarujemy rozmąconym jajkiem, układamy na środku ser i ogórek. Zwijamy wszystko w rulonik. Panierujemy w bułce, jajku i jeszcze raz w bułce. Smażymy na dość dużej ilości rozgrzanego oleju przez ok 5 minut z każdej strony. Panierka musi być złotego koloru. Jest to idelany pomysl na danie obiadowe. U mnie takie zraziki podaje się z puree ziemniaczanym oraz surówką z selera. Przepis na surówkę znajdziecie na moim profilu.Życzę smacznego ;)