Sposób przygotowania:
Roladki z serem feta
Papryki pokroić na połówki, oczyścić, każdą połówkę pociąć na trzy paski. Gotować4 - 5 minut w osolonej wodzie, odcedzić. Przelać zimną wodą. Zdjąć skórkę. Oczyścić cukinię i bakłażan. Oba warzywa pokroić wzdłuż na cienkie paseczki. Bakłażan oprószyć solą, przykryć, odstawić na 20 minut. Następnie osuszyć. W garnku rozgrzać 2 łyżki oliwy. Wrzucić posiekaną cebulę i czosnek. Smażyć, aż staną się szkliste. Dodać pomidory z puszki i rosół. Gotować 5 - 6 minut na wolnym ogniu. Dodać posiekaną bazylię, przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Fetę pokroić na 8 - 9 pasków. Paski sera składać z paskami papryki i zawijać w plastry bakłażana i cukinii. Spiąć wykałaczkami. Roladki obsmażyć na reszcie oliwy. Przyprawić solą i pieprzem. Sos pomidorowy wlać do żaroodpornej formy. Ułożyć roladki. Zapiekać 25 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.