Sposób przygotowania:
Roladki ze schabu :
Schab rozbić tłuczkiem do mięsa .Popieprzyć , posmarować musztardą , skropić sosem sojowym . Grzyby namoczyć . Cebulkę ( 1 sztukę ) podsmażyć na złoto na 1 łyżce oleju. Na każdy płat mięsa położyć podsmażona cebulkę , łyżkę pokrojonej papryki , kawałek grzybka , wędzonkę i ½ korniszona .Zwinąć mięso w roladę .Obwiązać nicią i obsmażyć na rumiano z obu stron na pozostałym oleju .Przełożyć do rondelka .Dodać pokrojoną w piórka drugą cebulę , pokrojone grzyby, liść laurowy , ziele angielskie, masło .Zalać wodą z moczenia grzybów ( ok. 1 szklanki ) i dusić 45 minut na małym gazie tak by sos odparował o połowę . Wyjąć roladki z sosu , zdjąć nitki. Podawać z kaszą gryczaną na sypko.