Sposób przygotowania:
Roladki ze schabu z serem oraz filetem z kury
Filet z kurczaka, ser, pomidor porcjujemy na sześć porcji. Schab rozbijamy tłuczkiem do mięsa na duże płaty na każdy z nich kładziemy szynkę konserwową, filet z kury, mozzarellę, pomidor po kilka listków bazylii.Doprawiamy do smaku. Boki schabu składamy do środka, zwijamy kształtując (tak zwanego szwajcara) Składniki marynaty mieszamy w misce(możemy delikatnie zmiksować blenderem). Roladki wkładamy na kilka godzin do marynaty (2-3godz.). W między czasie rodzynki parzymy w wrzątku kilka minut. Do miski dodajemy ketchup, cienkim strumieniem wlewamy oliwę mieszając energicznie trzepaczką na koniec dodajemy rodzynki, doprawiamy do smaku. Rozgrzewamy grilla, kładziemy roladki, przykrywamy pokrywą z grilla, grillujemy ok.20minut, obracając co jakiś czas, podlewając resztą marynaty. Roladki dzielimy na talerze (przed podaniem kroimy wzdłuż na ukos) polewamy sosem, podajemy z dowolną sałatką i winem musującym.Smacznego