Sposób przygotowania:
Rolady z nadzieniem grzybowym
2 cebule obrać i pokroić w kostkę. Grzyby oczyścić, wymyć i posiekać. Cebulę poddusić w gorącym tłuszczu. Dodać grzyby. Pomidory oczyścić, wymyć, przekroić na pół i usunąć pestki. Miąższ pokroić w kostkę. Ser rozdrobnić. Wymieszać razem z pomidorami i grzybami. Przyprawić solą i pieprzem. Mięso rozbić. Nadzienie rozdzielić na rolady, zawinąć, spiąć i zawiązać nitką. Rolady przesmażyć ze wszystkich stron w gorącym tłuszczu. Dolać 3/8 litra wody, dodać 1 łyżeczke rosołu instant. gotować pod przykryciem jeszcze 12-15 minut. Fasolką gotować w osolonej wodzie około 10 minut. boczek i pozostałą cebulę pokroić w kostkę. Boczek wysmażyć, poddusić w nim cebulę i dodać osączoną fasolkę. Odstawić w ciepłe miejsce. Wyjąć rolady również odstawić w ciepłe miejsce. Do sosu wlać śmietanę, zagotować, zagęścić zasmażką i przyprawić. Serwować na półmisku i posypać natką pietruszki. Sos podawać w sosjerce.