jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Rolady z nadzieniem grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

rewelacyjne nadzienie na rolady grzybowe

Rolady z nadzieniem grzybowym

Składniki:

Rolady z nadzieniem grzybowym

 

  • 3 cebule
  • 10 dag pieczarek
  • 2 dag masła
  • 10 dag pomidorów
  • 8 dag żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • 4 cienkie sznycle wieprzowe po 10 dag
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka rosołu
  • 45 dag mrożonej fasolki
  • 4 dag wedzonego boczku
  • 10 dag smietany kremówki
  • 3 łyżki ciemnej zasmażki instant
  • 1 peczek siekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Rolady z nadzieniem grzybowym
2 cebule obrać i pokroić w kostkę. Grzyby oczyścić, wymyć i posiekać. Cebulę poddusić w gorącym tłuszczu. Dodać grzyby. Pomidory oczyścić, wymyć, przekroić na pół i usunąć pestki. Miąższ pokroić w kostkę. Ser rozdrobnić. Wymieszać razem z pomidorami i grzybami. Przyprawić solą i pieprzem. Mięso rozbić. Nadzienie rozdzielić na rolady, zawinąć, spiąć i zawiązać nitką. Rolady przesmażyć ze wszystkich stron w gorącym tłuszczu. Dolać 3/8 litra wody, dodać 1 łyżeczke rosołu instant. gotować pod przykryciem jeszcze 12-15 minut. Fasolką gotować w osolonej wodzie około 10 minut. boczek i pozostałą cebulę pokroić w kostkę. Boczek wysmażyć, poddusić w nim cebulę i dodać osączoną fasolkę. Odstawić w ciepłe miejsce. Wyjąć rolady również odstawić w ciepłe miejsce. Do sosu wlać śmietanę, zagotować, zagęścić zasmażką i przyprawić. Serwować na półmisku i posypać natką pietruszki. Sos podawać w sosjerce.

Tagi:

sery ser