Sposób przygotowania:
Rozbratel wołowy na ostro
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 160 stopni.
W miseczce mieszamy mąkę z musztardą i przyprawami. Nacieramy mięso i wkładamy do brytfanny; polewamy sosem worcestershire i sosem sojowym. Mięso obkładamy warzywami i liściem laurowym. Polewamy winem. Pieczemy w zależności od pożądanej miękkości:
Mało wypieczone 27 minut na 454 g
Średnio wypieczone 34 minuty na 454 g
Wypieczone 44 minuty na 454 g
Sok z mięsa można użyć do przyrządzenia sosu.
W miseczce mieszamy mąkę z musztardą i przyprawami. Nacieramy mięso i wkładamy do brytfanny; polewamy sosem worcestershire i sosem sojowym. Mięso obkładamy warzywami i liściem laurowym. Polewamy winem. Pieczemy w zależności od pożądanej miękkości:
Mało wypieczone 27 minut na 454 g
Średnio wypieczone 34 minuty na 454 g
Wypieczone 44 minuty na 454 g
Sok z mięsa można użyć do przyrządzenia sosu.