czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Rudolf czerwononosy

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Dzieci się nimi zajadają, dlatego polecam je na Święta:):)

Rudolf czerwononosy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rudolf czerwononosy

 

 

  • Dodatkowo:
  • 300ml śmietanki 30%,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • 125g serka mascarpone,
  • 2 krople olejku waniliowego,
  • 20 precelków,
  • 20 białych okrągłych draży,
  • 10 czerwonych płaskich drażetek- lentilek,
  • 4 koski stopionej gorzkiej czekolady.

Sposób przygotowania:

Rudolf czerwononosy
1. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku. Wlać olejek. Następnie dodawać zmieszane: mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, wyłuskane ziarenka kardamonu szczyptę soli na przemian z mlekiem. Ciasto nakładać do foremek na muffinki do 3/4 wys. Piec ok. 20-25min w temp. 170st. Ostudzić. 2. Śmietankę ubić z pudrem, dodać serek i olejek. Dokładnie wymieszać. Za pomocą szprycy nakładać na babeczki. Z precelków zrobić uszy, z czerwonych drażetek nos, zaś z białych drażetek oczy, a ze stopionej czekolady namalować źrenice.
Rudolf czerwononosy
Ciasto nakładamo do foremek na muffinki