Sposób przygotowania:
Ryba orientalna
Rybę pokroić w małe kawałki, przyprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą z obu stron.
Jajo rozkłócić widelcem, dodać do niego mleko, sezam, szczyptę soli, pieprzu, papryki, a na koniec połączyć z mąką i wymieszać na gładkie, dość zwarte ciasto.
W tak przygotowanym cieście maczać z obu stron kawałki ryby i smażyć na rozgrzanym oleju i oleju sezamowym, aż nabierze rumianego koloru, około 10 minut na małym ogniu.
Paprykę, cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę, a następnie wysmażyć na smalcu około 5 minut, dodać kostkę bulionową, sos sojowy, zalać wodą na tyle, aby dobrze przykryła warzywa i dusić do miękkości pod przykryciem na małym ogniu.
Na koniec przyprawić sos solą, pieprzem i papryką słodką oraz ostrą.
Sos podawać z ryżem, makaronem lub kaszą kus-kus.
Jajo rozkłócić widelcem, dodać do niego mleko, sezam, szczyptę soli, pieprzu, papryki, a na koniec połączyć z mąką i wymieszać na gładkie, dość zwarte ciasto.
W tak przygotowanym cieście maczać z obu stron kawałki ryby i smażyć na rozgrzanym oleju i oleju sezamowym, aż nabierze rumianego koloru, około 10 minut na małym ogniu.
Paprykę, cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę, a następnie wysmażyć na smalcu około 5 minut, dodać kostkę bulionową, sos sojowy, zalać wodą na tyle, aby dobrze przykryła warzywa i dusić do miękkości pod przykryciem na małym ogniu.
Na koniec przyprawić sos solą, pieprzem i papryką słodką oraz ostrą.
Sos podawać z ryżem, makaronem lub kaszą kus-kus.