Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ryba po grecku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Doskonały obiad na piątkowy dzień

Ryba po grecku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ryba po grecku

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba po grecku
Filety z ryby podzielić na porcje, oprószyć solą i pieprzem. Obtaczać w mące, roztrzepanym jajku i jeszcze raz w mące, smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Cebulę drobno posiekać i poddusić na oliwie. Następnie dodać utarte na tarce o dużych otworach warzywa, ziele angielskie, liść laurowy i koncentrat pomidorowy. Podlać odrobiną wody. Dusić około pół godziny, przyprawić do smaku.
Ryba po grecku
Etap 1
Ryba po grecku
Etap 2