Sposób przygotowania:
Ryba po grecku
Rybne filety dokładnie opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą oraz pieprzem i odstawić do lodówki
ok. 60 minut na 30 minut. W tym czasie warzywa umyć, obrać, pokroić w cienkie paseczki lub zetrzeć na grubej tarce. W rondlu rozgrzać 2 łyżki oliwy, włożyć warzywa i podsmażać przez 2-3 minuty, mieszając. Zalać sokiem pomidorowym i czerwonym winem. Dodać rozgniecione ząbki czosnku, gałązkę rozmarynu, listki laurowe, ziele angielskie, pieprz i sól. Gotować sos na małym ogniu przez 20-30 minut. Filety oprószyć mąką i obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć filety i usmażyć na rumiano z obu stron. Polać przygotowanym sosem. Podawać od razu lub ostudzić i podawać na zimno.
ok. 60 minut na 30 minut. W tym czasie warzywa umyć, obrać, pokroić w cienkie paseczki lub zetrzeć na grubej tarce. W rondlu rozgrzać 2 łyżki oliwy, włożyć warzywa i podsmażać przez 2-3 minuty, mieszając. Zalać sokiem pomidorowym i czerwonym winem. Dodać rozgniecione ząbki czosnku, gałązkę rozmarynu, listki laurowe, ziele angielskie, pieprz i sól. Gotować sos na małym ogniu przez 20-30 minut. Filety oprószyć mąką i obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć filety i usmażyć na rumiano z obu stron. Polać przygotowanym sosem. Podawać od razu lub ostudzić i podawać na zimno.