marta1919

marta1919

Kuchcik
[Przepisów: 7]

Ryba po grecku 14

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Należy pamiętać,aby rybe opruszyć z solą

Ryba po grecku 14

Składniki:

Ryba po grecku 14

 

  • 1 kg filetów rybnych do smażenia.
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • sól
  • pieprz
  • jarzynka
  • 1kg marchwi
  • 0,5 kg pietruszki
  • duży seler
  • 2-3 cebule
  • 1/2 kostki masła

Sposób przygotowania:

Ryba po grecku 14
1 kg ryby opruszyć z solą i usmażyć optaczając w mące na złoty ładny kolor. 1 kg marchwi i 0,5 kg pietruszki i seler obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Dodać dużą cebulę i podsmażyć na oleju wraz z przyprawami. Podlać wodą i dusić mieszającwszystko. Gdy warzywa będą już miękkie dodać koncentrat pomidorowy w słoiczku dusić ąz warzywa będą miękkie