paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ryba po mojemu z kiszoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ryba w panierce pod kiszoną kapustą i marchewką z pieczarkami

Ryba po mojemu z kiszoną kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba po mojemu z kiszoną kapustą

 

  • czerniak lub miruna, filet 1 sztuka
  • marchew 2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżka
  • cukier do smaku
  • kapusta kiszona 20 dag
  • pieczarki 10 dag
  • por biała część 1/2 sztuki
  • przyprawa do ryb do smaku
  • jajko 1 sztuka
  • mąka 2 łyżki
  • bułka tarta 2 łyżki
  • masło 1 łyżka
  • kucharek do smaku

Sposób przygotowania:

Ryba po mojemu z kiszoną kapustą
Rybę pokrojoną w mniejsze kawałki oprószona przyprawą do ryby maczamy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej z mąką. Smażymy na złoty kolor. Na maśle smażymy startą marchew i pokrojonego w talarki pora. Wlewamy wodę 1,5 szklanki dodajmy koncentrat i do smaku kucharek. Dusimy do miękkości marchewki i odparowania wody. Szatkowaną kapustę doprawić do smaku cukrem i wymieszać z marchewką. Na usmażoną rybę wyłożyć farsz z kapusty i marchwi. Pokrojone pieczarki usmażyć solą i pieprzem, wyłożyć pieczarki na farsz. Danie można podawać na ciepło i zimno.
Ryba po mojemu z kiszoną kapustą
Na maśle smażymy startą marchew i pokrojonego w talarki pora. Wlewamy wodę 1,5 szklanki dodajmy koncentrat i do smaku kucharek.
Ryba po mojemu z kiszoną kapustą
Rybę pokrojoną w mniejsze kawałki oprószona przyprawą do ryby maczamy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej z mąką. Smażymy na złoty kolor.
Ryba po mojemu z kiszoną kapustą
zatkowaną kapustę doprawić do smaku cukrem
Ryba po mojemu z kiszoną kapustą
Pokrojone pieczarki usmażyć solą i pieprzem