SUPERPRZEPIS

ryba pod beszamelem z pomidorami

         
ocena: 5/5 głosów: 3
ryba pod beszamelem z pomidorami Więcej zdjęć (3)

bardzo delikatna rybka :)

Składniki:

ryba pod beszamelem z pomidorami

 

  • ryba biała- wedle upodobań ok 700 g
  • pomidory 4 szt
  • ser żółty tarty o 100g
  • sól
  • pieprz
  • zioła suszone mix

 

Sposób przygotowania:

ryba pod beszamelem z pomidorami
rybę oproszyć solą ,pieprzem oraz mieszanką ziół : bazylia oregano, majeranek etc. ułozyć na blaszce lub brytwanie. przygotowac sos beszamelowy: roztapiamy masło, dodajemy makę, podsmażamy ok 2 minut. dolewamy mleko, i ciągle mieszając gotujemy ok 10 minut na malym ogniu. mleko dolewamy partiami tak, żeby sos nie był zbyt rzadki. na końcu dodajemy sól i pieprz. sos powinien być puszysty. tak przygotowanym sosem , polewamy rybę. pomidory kroimy w plastry, można obrac ze skórki. układamy na rybie. całość zapiekamy ok 25 minut w temp 180 stopni nastpnie posypujemy serem i zapiekamy ok 5 minut. Smacznego:)
ryba pod beszamelem z pomidorami
zapiekana ryba zawsze będzie zdrowsza niż ta smażona, dlatego tak często ją podaję.
ryba pod beszamelem z pomidorami
zapiekana ryba zawsze będzie zdrowsza niż ta smażona, dlatego tak często ją podaję.