Sposób przygotowania:
Ryba pod szpinakiem
Rybę doprawiamy do smaku, obtaczamy w mące i smażymy na oleju z obu stron. Cebulę obieramy , drobno siekamy (zostawiamy mniejsze pół) i szklimy na maśle, następnie dodajemy szpinak, sól, gałkę muszkatołową i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy do miękkości.
Pod koniec dodajemy sok z cytryny i śmietanę. Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym a na rybie kładziemy szpinak, plasterek pomidora i piórka cebuli całość przykrywamy żółtym serem. Rybę przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 30 minut w temp 180 stopni pod koniec pieczenia ściągamy folię.
Pod koniec dodajemy sok z cytryny i śmietanę. Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym a na rybie kładziemy szpinak, plasterek pomidora i piórka cebuli całość przykrywamy żółtym serem. Rybę przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 30 minut w temp 180 stopni pod koniec pieczenia ściągamy folię.
Marika-
Magdalena88
niezły kąsek