Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Ryba pod szpinakiem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo fajne i efektowne danie z rybą , szpinakiem i plasterkiem pomidora połączenia tych smaków jest pyszne!

Ryba pod szpinakiem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Ryba pod szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Ryba pod szpinakiem
Rybę doprawiamy do smaku, obtaczamy w mące i smażymy na oleju z obu stron. Cebulę obieramy , drobno siekamy (zostawiamy mniejsze pół) i szklimy na maśle, następnie dodajemy szpinak, sól, gałkę muszkatołową i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy do miękkości.

Pod koniec dodajemy sok z cytryny i śmietanę. Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym a na rybie kładziemy szpinak, plasterek pomidora i piórka cebuli całość przykrywamy żółtym serem. Rybę przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 30 minut w temp 180 stopni pod koniec pieczenia ściągamy folię.
Ryba pod szpinakiem
Cebulę obieramy , drobno siekamy (zostawiamy mniejsze pół) i szklimy na maśle , następnie dodajemy szpinak , sól , gałkę muszkatołową i przeciśnięty przez praskę czosnek,. Dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy sok z cytryny i śmietanę.
Ryba pod szpinakiem
Rybę doprawiamy do smaku, obtaczamy w mące i smażymy na oleju z obu stron.
Ryba pod szpinakiem
Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym a na rybie kładziemy szpinak
Ryba pod szpinakiem
Na szpinaku układamy plasterki pomidora i wiórki cebuli
Ryba pod szpinakiem
Rybę przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 30 minut w temp 180 stopni pod koniec pieczenia ściągamy folię.

Tagi:

szpinak