Sposób przygotowania:
Miruna pod szpinakiem i mozzarellą
Ryby umyłam i dokładnie osuszyłam.Posoliłam i opieprzyłam pieprzem ziołowym.Wstawiłam do lodówki. Na patelni rozpuściłam łyżkę masła i wrzuciłam zamrożony szpinak.Przecisnęłam przez praskę czosnek i chwilkę podsmażyłam.Wlałam białe,wytrawne wino i dusiłam do odparowania płynu.Doprawiłam solą i pieprzem. Jajka rozkłóciłam w miseczce.Na talerz wsypałam panierkę z wymieszanych ze sobą mąki kukurydzianej i bułki tartej. Na dużej patelni rozgrzałam olej. Ryby panierowałam w jajku a następnie w wymieszanej panierce i wkładałam na rozgrzany tłuszcz.Smażyłam z obu stron.Dzięki mące kukurydzianej rybka ma ładny,żółty kolor i jest chrupiąca. W międzyczasie nagrzałam piekarnik do 200 stopni (góra dół ). Na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyłam ryby.Na każdej ułożyłam porcję szpinaku a na niej plasterki mozzarelli.Wstawiłam do piekarnika na ok.20 minut. Gotową rybę ostrożnie wyjęłam z piekarnika i posypałam prażoną cebulką.