Sposób przygotowania:
Ryba w sosie winogronowym
Mąkę wymieszać z solą i pieprzem, panierować rybę i smażyć na rumiany kolor
Winogrona wycisnąć ze skórek wrzucić na tłuszcz po smażeniu ryby, dodać migdały i zagotować ok 3 min.
śmietanę wymieszać z bulionem i mąką, dodać do sosu i doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając..
doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem..
Podawać polewając rybę z ziemniakami posypanymi natką lub koperkiem i do do tego podać kiść winogron ..
Winogrona wycisnąć ze skórek wrzucić na tłuszcz po smażeniu ryby, dodać migdały i zagotować ok 3 min.
śmietanę wymieszać z bulionem i mąką, dodać do sosu i doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając..
doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem..
Podawać polewając rybę z ziemniakami posypanymi natką lub koperkiem i do do tego podać kiść winogron ..
elzbieta8960
msewka
luna19
osobiscie lubię dorsza ... ale czasem uzywam tez inne.. w sumie kazda może być, zależnie od tego co kto lubi