Sposób przygotowania:
Ryba z duszoną cukinią i ryżem
Ryż ugotować w 2 szkl wody z dodatkiem soli, odstawić pod przykryciem..
Rybę skropić sokiem z cytryny, posolić i panierować w jajku i bułce. Smażyć na rumiany kolor.
Cebule cukinie i paprykę pokroić w plasterki i wrzucić na olej, przysmażyć przyprawić do smaku solą i pieprzem ewentualnie dodać odrobinę vegety. Na podduszonych warzywach ułożyć rybę i na ok 5 minut pozostawić na wolnym ogniu pod przykryciem.. Podawać z ryżem.
Rybę skropić sokiem z cytryny, posolić i panierować w jajku i bułce. Smażyć na rumiany kolor.
Cebule cukinie i paprykę pokroić w plasterki i wrzucić na olej, przysmażyć przyprawić do smaku solą i pieprzem ewentualnie dodać odrobinę vegety. Na podduszonych warzywach ułożyć rybę i na ok 5 minut pozostawić na wolnym ogniu pod przykryciem.. Podawać z ryżem.
luna
eli_555
góralka